Družina in zgodovina podjetja

Začetki družinskega podjetja segajo v leto 1998, ko po desetletnem gojenju  in prodaji svežih šampinjonov oče Marjan Orlič registrira poleg pridelave tudi predelavo teh gob.

Leta 1999 v lastnih prostorih vzpostavi manjši avtomatiziran obrat za predelavo gob v polizdelke in trajne izdelke. Ob začetku teh dejavnosti je Marjan z nakupom rabljenih strojev ter sodelovanju sina Patrica z bogatim tehničnim inovativnim znanjem vzpostavil novo linijo za blanširanje, rezanje, polnjenje, steriliziranje, itd… Sin Peter pa je kot poznavalec tehnoloških procesov in promoviranja izdelkov doprinesel svoj delež k uspehu podjetja. Pomembno vlogo ima tudi mama Jelka, ki vestno vodi in koordinira administrativno računovodska dela ter deluje povezovalno v svoji kot tudi v družini sina Petra. V oporo je  Petru tudi njegova partnerica Maja, ki mu stoji ob strani z otrokoma Lianom in Erin ter mu pomaga pri predstavitvi izdelkov ali s kakšnim nasvetom.

2006 zamenjajo embalažo z aluminijastimi vrečkami, ki so boljše za reciklažo in pri skrbi za okolje. Zaradi vstopa v EU nastopi priložnost prodaje na zahteven italijanski in francoski trg.

Pozneje razvijejo še paleto vloženih vrtnin, kot so; rdeči radič, gozdne gobe, sušeni paradižniki in artičoke. Pri tovrstnih butičnih artiklih ohranjajo ročno polnjenje in kontrolo kvalitete. Pri proizvodnji butičnih izdelkov in izdelkov v aluminijastih vrečkah so edini v Sloveniji.

2014 je vodenje podjetja prevzel sin Peter. L. 2018 so sledila: nova grafična podoba, izdaja katalogov v treh jezikih…

2018 je pomembna nabava nove sodobne avtomatske polnilne linije z detekcijo kovin, s čimer je proizvodna kapaciteta povečana s 120.000 na 250.000 kosov letno.